Netwerkbijeenkomsten


Woensdag 27-10-2021

Wat gaat er beter met een strategie?

Een interactieve sessie waarin we op zoek gaan naar het hoe en wat van een goede strategie. Hoe draagt dit bij aan de gestelde doelen en wat is de invloed van actualiteit op het geheel?

In deze bijeenkomst gaan we actief op zoek naar het antwoord op de vraag wat er beter gaat als er een strategie is. “Wat?” hoor ik je denken, “hoezo?” Inderdaad, je leest het goed. Een strategie is een middel, geen doel. De vraag is dan voor welk doel is strategie dan het goede middel? En, wegen de kosten van het opstellen en uitvoeren van die strategie op tegen de veronderstelde baten?

We gaan aan de hand van criteria voor een goede strategie, zoals geformuleerd door Rumelt in zijn onvolprezen boek Good Strategy Bad Strategy (alweer uit 2011) onderzoeken hoe dit allemaal precies zit. Wat is überhaupt een strategie, en vooral, wat is een goede strategie? Hoe draagt een strategie bij aan het vergroten van de kans dat de organisatie haar gestelde doelen gaat realiseren?

Ook de actualiteit wordt meegenomen in het verhaal. Immers, door Covid-19 zijn er tal van mondiale ontwikkelingen in gang gezet die strategie in een ander daglicht plaatsen, zoals ‘reshoring’ en ‘digitalisering’. Kortom, genoeg stof tot nadenken tijdens deze sessie die wordt begeleid door econoom, adviseur en UvA-docent Hidde van der Wal.

Tot slot

Het programma start om 18 uur en vindt plaats in de Golftuin in Zwolle. De kosten bedragen €100,– inclusief buffet en drankjes, exclusief btw. Aanmelden kan door te klikken op de onderstaande button of door een e-mail te sturen aan interim@ijsselvliet.nl.

UPDATE 11-11: We hebben besloten deze bijeenkomst uit te stellen en nadere berichtgeving van de overheid over de COVID-maatregelen d.d. 12-11 niet af te wachten. Met de toenemende coronabesmettingen en steeds vollere ziekenhuizen vinden we het ongepast om een netwerkbijeenkomst te organiseren, waar kennisdeling en ontmoeting centraal staan. 

Meer weten over deze netwerkbijeenkomst?

Contact