Nieuwsartikelen


Dinsdag 21-11-2023

Voorstellen: Interim business controller Gerrit Jan Kleermaker

Gerrit Jan Kleermaker is onze nieuwe interim Business Controller

Sinds oktober werkt Gerrit Jan als Business Controller voor IJsselvliet Interim Management. Zijn kracht ligt in heldere en ongecompliceerde analyses. Sturingsinformatie waar je wat mee kan, dus.

We spreken hem over zijn eerste periode bij IJsselvliet, zijn keuze voor interim werk en de reden om voor IJsselvliet aan de slag te gaan.

Hoe beviel de eerste maand?

“De eerste maand beviel ontzettend goed, ik kon direct starten in ons nieuwe pand in The City Post, wat het extra leuk maakte. De collega’s bij IJsselvliet zijn erg hartelijk, kijken goed naar je om en zijn oprecht geïnteresseerd in je. Hierdoor voelde ik me al snel thuis. Daarnaast nam iedereen ruim de tijd om echt even kennis te maken en om de werkwijze van IJsselvliet te leren kennen.”

Wie ben je en kan je kort wat over jezelf vertellen?

“Hoi! Ik ben Gerrit Jan, 32 jaar oud en samen met mijn vriendin en zoontje woon ik al een aantal jaren in het mooie Nunspeet. Na meerdere jaren als Business Controller gewerkt te hebben voor verschillende bedrijven ben ik sinds 9 oktober in dienst getreden bij IJsselvliet Interim Management. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om veel met sport bezig te zijn, met name door alles rondom voetbal, wielrennen en tennis te volgen. Ik kan ontzettend genieten van een goede klassieker-etappe of een mooie voetbalwedstrijd! Daarnaast vind ik het leuk om met eten bezig te zijn, ik kook graag en ga graag met mijn gezin uit eten. Verder ben ik gek op speciaal bier en probeer ik zo veel mogelijk soorten te proeven.”

Wat heb je de afgelopen jaren gedaan?

“In eerste instantie had ik de ambitie om in het bankwezen aan de slag te gaan. Na een studie Financial Services Management en vervolgens een premaster en master in Internationale Financiële Economie ben ik gestart in het bankwezen als trainee bij de afdeling Private Banking. Uiteindelijk ben ik als junior controller terecht gekomen bij Business Lease in Zeist. Samen met mijn collega’s daar hebben we de private lease tak geprofessionaliseerd, rapportages verduidelijkt en de propositie “in control” gekregen. Na een fusie met Terberg heb ik nog een tijdje als Business Controller gewerkt voor het gefuseerde bedrijf alvorens ik naar Yacht in Zwolle ging. Waar ik op interim basis mooie opdrachten heb uitgevoerd voor The Learning Network, Corbion en Hiab op het gebied van Business Control, Financial Control en Supply Chain control. Vervolgens heb ik nog een jaar in vaste dienst gewerkt voor Mijndomein, maar het begon toch weer te kriebelen om als interimmer aan de slag te gaan.”

Wat kenmerkt jou als Business Controller?

“Ik maak mij organisatie snel eigen, begrijp in korte systemen en werkwijzen en zorg in de kern voor heldere en ongecompliceerde analyses. Met plezier en enthousiasme probeer ik een organisatie te ondersteunen met mijn kennis en ervaring. Ik hou daarnaast van het analyseren en rapporteren van data en probeer zo veel mogelijk patronen hierin te ontdekken en deze te delen met betrokken collega’s. Ook help ik graag collega’s om rapportages en analyses te versimpelen om efficiënter te kunnen werken.”

Waarom heb je gekozen voor IJsselvliet?

“Ik kwam in contact met IJsselvliet via Jochem van Vliet (nogmaals bedankt!). Jochem was mijn collega bij Business Lease en werkt nu als ZZP’er voor IJsselvliet. Hij was enthousiast over de werkwijze en samenwerking en na een eerste kennismaking met Willem van IJsselvliet herkende ik dat enthousiasme. Na oprechte, eerlijke en persoonlijke gesprekken wilde ik graag voor IJsselvliet aan de slag gaan. Verder is het voor mij een mooie mogelijkheid om naast mijn werk als Business Controller ook te leren van de vele ervaren strategisch adviseurs binnen IJsselvliet!”

Gerrit Jan is per direct beschikbaar als business controller. In contact komen met hem?
06- 30 93 20 86 – gerritjankleermaker@ijsselvliet.nl  – Gerrit Jan Kleermaker MSc | LinkedIn