Nieuwsartikelen


Maandag 15-5-2023

Interview met HR-professional Teresia

Sinds begin mei is Teresia Voortman gestart in een vaste rol als HR-Manager bij Hemink Groep B.V. De volledige werving & selectie-procedure is begeleid door IJsselvliet Interim Management. Wij stelden haar daarom een paar vragen.

Hoe ben je in contact gekomen met IJV Interim Management?

Al een tijdje zat ik te dubben over mijn ‘next step’.  Wordt dat een invulling op interim-basis of ga ik toch weer voor een vast dienstverband? Daarnaast moest ik voor mijn werk regelmatig ver reizen.

Ik was al gelinkt met IJsselvliet op LinkedIn en zag de vacature voorbij komen. Al ben ik geen interimmer en zat ik in een prima vaste rol bij mijn vorige werkgever, toch besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. De functie sprak mij zo aan! Zo is het balletje gaan rollen.

Het feit dat IJsselvliet in Zwolle en omgeving opereert en dat ik nu op 20 minuten reisafstand van kantoor van Hemink woon, is voor mij compleet een thuiswedstrijd. Heerlijk!

Kun je iets vertellen over jouw voorgaande functie(s) en opgedane ervaring?

Ik was operationeel manager en contracthouder / key accountmanager, verantwoordelijk voor alle HR- zaken bij de grootste klant van mijn oud werkgever DHL (voor alle entiteiten). In die functie zette ik o.a. beleid neer en bouwde ik in-house teams voor verschillende locaties. Dat begon ruim 5 jaar geleden met 1 locatie en breidde in de jaren die volgden uit naar 15 locaties. Implementeren en bouwen, dat is waar ik goed in ben en daar ga ik binnen Hemink ook volop mee aan zet!

Grappig toeval, opnieuw aan het werk in een ‘mannenwereld’?

Ook de logistiek is inderdaad echt een mannenwereld, net als dat je in hoger management en directie veelal mannen tegenkomt. Al winnen de dames redelijk terrein, mij spreekt de directe manier van communiceren en werken erg aan. Dat het dan soms een beetje kan schuren, dat ben ik wel gewend. Qua DNA is er wat dat betreft best wat overlap tussen Hemink en mijn vorige werkgever, een bewuste keuze van mijn kant. Ik houd van het type organisatie, de manier van werken en korte lijntjes. (lachend) Gewoon aanpakken, op die manier!

Wat sprak je nog meer aan in een bedrijf als Hemink Groep?

Het is van origine een familiebedrijf dat in de loop der jaren behoorlijk is gegroeid. Er zijn volop ontwikkelplannen; in die transitie valt nu een professionaliseringsslag te maken. De piketpaaltjes staan, maar nu moet de fundering en de pilaren gebouwd worden. Dat trok mij vanaf het begin al erg aan en daar wil ik mijn expertise nu vol op inzetten.


“Een leuke anekdote. Toen ik de vacature op LinkedIn voorbij zag komen, wilde ik reageren. Maar, ik heb geen CV omdat ik normaliter nooit solliciteer. Ik heb mijn profiel toen snel van LinkedIn gekopieerd en toegestuurd. In het 1e gesprek met Hemink, zo vertelde Bianca mij later, viel mijn CV eigenlijk direct af omdat dat ‘niets leek te zijn’. Bianca overtuigde de andere kant van de tafel er toen met succes van dat ik een heel geschikte kandidaat was die ze echt wel moesten spreken, ondanks dat CV. Het 1e wat ik eenmaal op gesprek heb gedaan, was me excuseren. Ik wilde de kans gewoon niet voorbij laten gaan, dat heb ik ze toen ook verteld. Het feit dat ze me toch uitnodigden, sprak wat mij betreft in hun voordeel! Iets waar Bianca en ik later nog smakelijk om hebben gelachen”.


Vertel eens over het proces en de samenwerking met de mensen van IJsselvliet…?

Het persoonlijke contact, de informele en professionele manier van begeleiding, dat vind ik echt een dikke pré. Jullie kennen daarnaast het DNA van de organisatie waarvoor je werft. Ook in het contact met Bianca en Willem leek het of ik jullie al veel langer ken. Dat informele en tegelijk zakelijke, direct to the point: fijn vond ik dat! “Dit is wat wij zoeken, dit is hoe de organisatie in elkaar steekt”… je krijgt direct een heel goed beeld. Daarnaast werd er ook tijdens de sollicitatieprocedure regelmatig ‘in geprikt’. ‘Dit is handig om in je achterhoofd te houden’, kreeg ik bijvoorbeeld dan te horen. Kortom, een informele, warm persoonlijke en tegelijk zakelijke samenwerking die ik als waardevol heb ervaren gedurende het hele traject.

Tips/tops voor IJsselvliet?

Blijf zo authentiek als jullie zijn! Daar ligt echt jullie kracht en dat is juist hetgeen ervoor zorgt dat jullie opvallen tussen de andere bureaus. Jullie zijn echt op de hoogte van wat er intern speel en weten waar de organisatie behoefte aan heeft. Geen ‘cv-schuivers’ die uit zijn op een snelle deal dus; dat merk je als kandidaat!