Nieuwsartikelen


Woensdag 4-5-2022

Einde verhaal (!?)

Wat is de meerwaarde van inzet van een verbindende partij als wij zijn bij de zoektocht naar de geschikte kandidaat? Is het eigenlijk niet net zo gemakkelijk om als interimmer direct met die opdrachtgever af te stemmen? En wanneer moet je IJsselvliet Interim Management dan vooral wel vragen en bellen?

Als wij zeggen dat er op de arbeidsmarkt schaarste heerst, dan vertellen wij geen nieuws. Ook wij merken dat (interim) kandidaten ons niet altijd meer nodig lijken te hebben bij het vinden van een nieuwe uitdaging of dat wij echt flink inspanning moeten leveren om überhaupt een aantal geschikte kandidaten voor te kunnen stellen aan onze opdrachtgevers. Heeft daarmee onze rol als verbindende partij niet langer meerwaarde?

Kandidatenmarkt

Regelmatig kun je het horen en lezen in het nieuws. Sectoren die kampen met tekorten, werkgevers die steeds langer – en zonder succes – op zoek zijn naar kandidaten. De huidige markt is een kandidatenmarkt. Kandidaten hebben het daarbij vaak voor het zeggen en dat kun je merken in de eisen die door hen worden gesteld tijdens het gesprek. Dat zie je ook in de manier waarop werkgevers in de positionering kandidaten veel aanlokkelijke extra’s bieden, in de hoop hen daarmee aan zich te kunnen binden.

Inpakken en wegwezen?

Kunnen wij dus nu wel inpakken, met dat de markt wordt beheerst door kandidaten en hun vragen en eisen? Integendeel! Als partij die zich inzet voor de optimale match tussen opdrachtgevers en interim professionals zien wij juist dat in de huidige markt met zijn hectiek de tijd niet meer wordt genomen voor het ‘goede gesprek’. Kandidaten worden mooie beloften gedaan, opdrachtgevers nemen soms ‘met minder’ genoegen zodat er ‘maar iemand’ zit. Te snel wordt, zonder elkaars wensen en behoeften te kennen, aan beide kanten toegehapt.

Onze belofte

Willem Timmers, eigenaar van IJsselvliet Interim Management: “Zodra wij in contact komen met een opdrachtgever, is het ontzettend belangrijk dat er oprecht wordt geluisterd. Wat is de vraag, waaraan is behoefte, wat kenmerkt deze organisatie? Met in ons achterhoofd de kandidaten die wij beschikbaar hebben in onze poule, gaan wij vervolgens op zoek naar de beste match. Weet daarbij wat je klant vraagt, maar weet ook wat de kandidaat die je voorstelt, meeneemt aan skills. Dat is echt zo belangrijk! Wij kennen onze mensen en weten bijvoorbeeld hun ontwikkelbehoeftes. Dat gaat verder dan even snel ‘handje klap’, maar vraagt van ons een luisterend oor en oprechte houding”.

Willem vervolgt: “Het grote voordeel voor een opdrachtgever is dat wij – doordat wij onze mensen écht kennen – kunnen versnellen in een traject. Iets wat nog wel eens gunstig is voor een opdrachtgever, die staat te trappelen om de vacature gevuld te krijgen. Wij staan als het ware garant voor die match, waardoor je het proces van kennismaking versneld kunt doorlopen. Want krapte op de arbeidsmarkt neemt niet weg dat je de beste keus maakt, voor beide partijen. Voor kandidaten is het daarnaast belangrijk te weten dat je iemand hebt die met je meedenkt, voor jou de ogen open houdt en jou ondersteunt bij het vinden van steeds weer die ultieme uitdaging”.

Vragen staat vrij!

Kennen wij elkaar al? Wat kunnen wij voor jou betekenen? En/of heb je vragen over wat nu slim is bij de zoektocht naar een passende uitdaging of geschikte kandidaat? Wij laten jou graag zien wat we voor jou – opdrachtgever én interim professional – kunnen betekenen.


Wij zijn IJsselvliet Interim Management!

Wij bemiddelen voor opdrachtgevers en interim professionals bij het vinden van de passende persoon op de juiste plek. Met onze expertise richten wij ons voornamelijk op senior management- en directiefuncties op het gebied van Finance en Control, directie- en bedrijfsvoering en HR. Wij bieden door de wol geverfde professionals met diepgaande kennis van hun vakgebied. Verantwoordelijke interimmers die plezier hebben in hun werk en dat uitstralen.

Persoonlijk contact ligt aan de basis van onze manier van werken. Daarnaast hebben we als team een schat aan mensenkennis èn vakinhoudelijke ervaring beschikbaar in Finance en Control, directievoering, bedrijfsvoering en HR. Want werving en selectie blijft mensenwerk!