Nieuwsartikelen


Dinsdag 29-11-2022

"Samen actief betrokken zijn, creëert onderlinge binding...!"

In de nieuwsbrief die wij in november uitbrachten, vroegen wij Margreet Eenkhoorn, Manager Voorraadbeheer bij Cotap, hoe zij de samenwerking met IJsselvliet Interim Management ervaart.

“Het is voor mij de 1e keer dat een interim-professional via IJsselvliet bij COTAP aan de slag gaat op de afdeling Supply Chain Management”.

Ons team bestaat uit vijf planners, waarvan nu voor 2 functies vacatures open staan. We zijn een jong en dynamisch team, waarvan de langstzittende collega zo’n 2 jaar in dienst is bij Cotap. Supply chain kun je eigenlijk in twee delen knippen: demand (o.a. forecasting, trendbepaling) en supply (leverancierskant: opvolgen, monitoren, controle). Elke planner is binnen Cotap verantwoordelijk voor zijn eigen productgroep”.

“Met de tijdelijke komst van Lars, de nu geplaatste professional, wordt voor 2,5 dag per week invulling gegeven aan één van de vacatures. Waar wij in ons team gewend zijn aan het werken met een fulltime inzetbaarheid van ‘onze mensen’, zijn wij dus best wel in het diepe gesprongen. Door heldere kaders te zetten, is voor iedereen duidelijk hoe de verantwoordelijkheden zijn belegd. Dat is altijd al zo in dit werk, maar een parttime invulling vraagt – nog meer dan anders – om duidelijke afgebakende taken en het goed communiceren van de wederzijdse verwachting. IJsselvliet begrijpt dat en denkt proactief mee in dit proces”.

Planner zijn omvat meer dan dat je goed kunt rekenen of de juiste analytische vaardigheden bezit. Het betekent dat je proactief verbinding legt tussen leveranciers en/of afdelingen om je benodigde input op te halen. Een rol in een dynamische omgeving dus, die om alerte monitoring en een interactieve aanpak vraagt. Planning op dit niveau maak je niet alleen, maar in overleg en samen!”

“Wat ik waardeer in de samenwerking, is dat we regelmatig contactmomenten hebben waarin we de voortgang bespreken. Zoals gezegd, een parttime invulling van deze functie is best een innovatieve aanpak die vraagt om goede afstemming. De korte lijnen, het proactieve en het persoonlijke contact met IJsselvliet vind ik positief. Door samen actief betrokken te zijn, creëer je onderling binding en dat ervaar ik als erg waardevol”!