Nieuwsartikelen


Donderdag 5-1-2023

Interview met interim-professional Esther

Wij gingen in gesprek met Esther Oomens – Leegwater, een van de vrouwelijke professionals van IJsselvliet Interim Management. Met ingang van januari 2023 kan Esther via ons worden ingezet omdat zij op zoek is naar een nieuwe opdracht.

Van strategie naar executie

“Als interim manager ben ik in de afgelopen jaren bij verschillende opdrachtgevers aan de slag geweest. Rode draad in mijn opdrachten is verandering en organisaties helpen verbeteren.  Enorm uitdagend wat mij betreft omdat dit gaat over zowel de ‘harde strategie’ en organisatieontwikkeling, als de zachtere menskant. Beide hebben zij hun eigen belangen en gebruiksaanwijzing. Ik ben dus niet zozeer een specialist die zich focust op een bepaalde branche, al heb ik wel vrij lang in de financiële sector gewerkt. Voor mij is het type opdracht interessanter dan de branche waarin mijn opdrachtgever zich bevindt, nieuw omgevingen zorgen namelijk voor een frisse objectieve blik en dit is vaak heel waardevol heb ik gemerkt in mijn opdrachten.  Opdrachten van strategie naar executie brengen, gericht op verbinding en samenwerking waarbij ik de dingen klein en begrijpelijk weet te maken, dan zit ik in mijn kracht”.

Veranderen is niet (altijd) leuk!

“Mijn hart gaat sneller kloppen van projecten waarbij je ziet dat de verandering echt werkt. Klinkt simpel, maar ieder doet waar hij goed in is en dan zijn veranderingen – de reden waarvoor ik word ingehuurd – vaak helemaal niet altijd leuk! Dat mag ook wat mij betreft. Aan mij de mooie taak om mensen te helpen en weerstand weg te nemen, waardoor veranderingen echt kunnen plaatsvinden. Dat begint bij luisteren en begrip hebben, waardoor je vertrouwen wekt. Ik stel in het gesprek met medewerkers – want ik doorkruis het liefst de hele organisatie met al haar lagen – nog wel eens de vraag: ‘Wat is jouw kwaliteit en wat zou jij dan kunnen toevoegen voor jezelf en de organisatie’? Dat brengt mensen soms echt in beweging. Waar ik ook op let, dat zijn de stille mensen op de werkvloer, hun ideeën zijn vaak interessant maar komen niet vanzelf”.

Charmes in de strijd

“Ik ben resultaatgericht met een menselijke kant, tegelijk ben ik vrouw. Of dat mij wel eens heeft geholpen of belemmerd? In mijn projecten ga ik vaak eerst in gesprek met MT, nog wel eens een door mannen gedomineerde wereld. Met inzet van je vrouwelijke charmes is dan wat mij betreft niets mis. Ik kreeg eens terug na een gesprek met een senior MT-lid die nogal overtuigende belemmeringen had: “Jij geeft echt heel duidelijke feedback, maar op een of andere manier kan ik het prima van je hebben”. Misschien ben ik minder een bedreiging omdat ik vrouw ben, dat kan. Tegelijk weegt voor mij zwaarder wat ik als professional toevoeg. Voor mij is het behalen van het gewenste resultaat of het doorvoeren van die verandering het allerbelangrijkste”.

Daadkrachtig. Dat krijg ik ook terug als zijnde een van mijn competenties. Ik vind duidelijk en transparant zijn belangrijk. Mensen moeten begrijpen waar ze heen gaan, zelf, met de afdeling of de organisatie. In trajecten met het MT haal ik eerst het ‘wat’ op. Schep vervolgens heldere kaders en wees duidelijk. Je kunt van de mensen op de vloer niet verwachten dat ze dat zelf invullen. Vervolgens kom je ‘vanzelf’ wel bij de zachte kant.

Wees je geld waard!

“Vanaf januari 2023 ga ik graag aan de slag met een nieuwe opdracht. De ideale opdracht is er voor mij één met een verandercomponent in een andere omgeving dan ik gewend ben. Mooi als IJsselvliet mij weet te verbinden aan een passende opdrachtgever met een prikkelend vraagstuk. Als dat dan ook nog in een voor mij relatief onbekende branche is zoals een gezondheidszorg, onderwijs of een mooie MKB onderneming, dan hebben we een mooie match!

Het niet logische doen, dat staat voor 2023 op mijn persoonlijke verlanglijstje. Wat hetzelfde blijft? (lachend) “Er moet geen twijfel bestaan of je het geld waard bent. Iets wat overigens net zo goed geldt voor medewerkers in loondienst.”